Μαθαίνω Ιταλικά

Γράφτηκε από τον/την Ευτυχία Πώποτα on .

Γιατί αγαπάμε την Ιταλία, τους γείτονες Ιταλούς και την ιταλική γλώσσα:

1. Είναι η επίσημη γλώσσα ενός ευρωπαικού κράτους, μια γλώσσα που δεν ομιλείται μόνο στην ιταλία. Σήμερα ο αριθμός των φυσικών ομιλητών της ιταλικής ανερχεται σε περίπου 75 .000.000 ανθρώπους, ενώ επιπλέον χρησιμοποιείται απο 130-150.000.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

2. Γιατί είναι η γλώσσα της χώρας στην οποία αναπτύχθηκε ενας απο τους μεγαλύτερους πολιτισμούς στην αρχαιότητα, ο Ρωμαϊκός. Και γιατί μας συνδέουν εδώ και χιλιάδες χρόνια στενοί δεσμοί. Ο Ρωμαϊκός πολιτισμός στηρίχθηκε και επηρεάστηκ βαθύτατα απο τον αρχαίο ελληνικό, τα δε λατινικά δημιουργήθηκαν πάνω σε αρχαιοελληνική βάση.

3. Είναι σε όλους γνωστό οτι ιστορικάο Ελληνικός και ο ιταλικός πολιτισμούς έχουν αλληλοεπηρεαστεί σε πάμπολες εκφράσεις τους όπως η γλώσσα: τα Επτάνησα και τα Δωδεκάνησα, αλλά και οι κυκλάδες, έχουν ενσωματώσει στα ιδιώματά τους ιταλικές λέξεις και εκφράσεις, τις οποίες χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα.

4. Γιατί μας ενδιαφέρουν προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ιταλία. Η Ιταλία αποτελούσε πάντοτε σημαντικό προορισμό σπουδών για τους 'Ελληνες σπουδαστές, όχι μόνο όταν η εκπαίδευση στη χώρα μαςπαρουσίαζε ακόμα υψηλές ελίψεις σε σε θέσεις και σε γνωστικά αντικείμενα στα πανεπιστήμια, αλλά ακόμα και σήμερα εξαιτίας των ηψηλής ποιότητας και κατάρτισης εκπαιδευτιών της ιδρυμάτων, τα οποία συνδυάζουν υψηλό επίπεδο σπουδών με την εγγύτητα στη χώρα μας.

Γιατί οι αριθμοί και τα μεγέθη πιστοποιούν:

5. Είναι η γλώσσα μιας υψηλά τεχνολογικής και βιομηχανικής χώρας (5η στον κόσμο και μέλος των G7), και με ηγετική θέση παγκοσμίως σε τομείς όπως η γεωργία, ο τουρισμός, η μόδα , οι τέχνες.

6. Η Ιταλία αποτελεί την 7η παγκόσμια οικονομική δύναμη. Το συγκρητικό πλεονέκτημά της είναι η βιομηχανία. ειδικότερα δε οι μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις που ειδικεύονται σε παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας και σχεδίου. Το "Made in Italy" παραμένει εως σήμερα εγγύηση ποιότητας και τήρησης υψηλών standards.

7. H Ιταλία κατατάσεται πλέον δευτερη μεταξύ των κυριότερων εμπορικών εταίρων της Ελλάδας. Είναι η δεύτερη χώρα προορισμού ελληνικών προϊόντων, με ποσοστό συμμετοχής 11,2% του συνόλου των ελληνικών εξαγωγών.

8. Η Ιταλική παρουσία συμβάλει στην οικονομία της Ελλάδας. Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, για τη περίοδο 2004-2007 oι ακαθάριστες εισροές ξένων επενδύσεων απο την Ιταλί αανήλθαν σε 959.000.000 € σε τομείς όπως :

ενεργειακός και τουριστικός τομέας, σιδγρουργία, κλάδος γαλακτοκομικών,ζυμαρικών και τροφίμων, κατασκευές, ναυπηγία, φυσικό αέριο, ναυτιλιακά και τηλεπικοινωνίες.

9. η απόσταση που χωρίζει την αθήνα απο την Ρώμη είναι 1052 χλμ. Οι παράγοντες αυτοί δικαιολογούν τη σπουδιαιότητα της χώρας αυτής για τον ελληνικό τουρισμό, μια σπυδαιότητα που αποδυκνείεται και απο την τρίτη θέση που κατέχει η Ιταία ως προς τις αλλοδαπές αφίξεις στην Ελλάδα.

Γιατί είναι εύκολα και  ... απλά ... μας αρέσουν!

10. Γνωρίζετε οτι τα ιταλικά είναι η ιδανιή γλώσσα για να δημιουργήσει και να εκφράσει κανείς μελωδία, ποίηση και ρίμα?

Όπως είναι γνωστό η ιταλική γλώσσα, φορέας ιδιαίτερου λεξιλογικού πλούτου, κατέχει ένα ξεχωριστό ρεκόρ στον κόσμο: για την ακρίβεια, όλα τα επίθετα, ρήματα, επιρρήματα και ουσιαστικά της ιταλικής καταλήγουν σε φωνήεν. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό , γι'αυτό που στη γλωσσολογία ονομάζεται πλεονασμός, και στην ουσία κάνει πιο εύκολη την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Δηλαδή τα ιταλικά είναι εύκολα!

 

 

 

 

       
English-language  Germany-language France-language Italy-Flag spain-language ecdl certificate